pátek 16. září 2016

MILENEC Z VĚČNOSTI

Anotace:

Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní.


Autor:                 J. R. WARD
Nakladatel:         Baronet
Rok vydání:        06/2010
Počet stran:        464




Moje hodnocení:


Druhý díl slavné ságy Bratrstva Černé dýky. Tentokrát se zaměříme na upíra se jménem Rhage. Opět se jedná o velmi pohledného, neodolatelného sexy chlapa, který má ovšem svoje tajemné tajemnství. Má pověst největšího sukničkáře a teď mi promiňte ten výraz, ale přefikne všechno, co má nohy a sukni. 

Sužuje ho velké prokletí, které dostal za trest od největší Stvořitelky, vždycky když se neudrží vybuchne a promění se v příšeru, je velmi nebezpečný svému okolí a nepoznává ani přátele. Nestvůra se ukrývá v tetování na zádech. Nezbývá než se snažit vydržet trest a ten je ještě hodně dlouhý.

Najednou mu vstupuje do cesty těžce nemocná Mary. Trpí rakovinou a po dvou letech relativního klidu se začíná pomalu vracet. Mary je rozhodnutá bojovat, ale už nemá tolik sil na smysluplný vztah. Rhage je z ní celý pryč, neví co se děje, tohle se mu ještě nestalo. Tak moc ho přitaje její hlas, její vůně a nejenom jeho, ožívá i nestvůra. 

Rhage si začíná uvědomovat nebezpečí do kterého Mary dostal. Tak strašně jí chce a přesto jí nemůže mít. Neví co je horší, milovat a vystavit jí nebezpečí, nebo ji nechat jít. Jenže bez ní to nejde, co bude dál?

Dalo by se říct, že celé bratrstvo po věky trpí, každý si nese svoje tajemství a vypořádává se s ním po svém. Na jednu stranu se jedná o velmi silné, rychlé a sexy upíry, ale vevnitř jsou to jenom trosky. Z tohoto důvodu spolek nefunguje tak, jak by měl. 

Pokud se najde někdo, kdo je ochotný poslouchat a pomalu vytahovat jejich trápení a trpělivě je léčit, potom se vše obrací k lepšímu. Mary je zrovna taková hojivá mast pro Rhage. Potřebuje někoho milovat, potřebuje se o někoho opřít, smutné je, že Mary nezbývá moc času, rakovina je neústupná a pomalu ji dohání.

Jedná se samozřejmě o fantasy s prvky červené knihovny, ano bude tam sex a bude ho tam hodně, ale na tom je postavená upíří společnost, jsou prostě sexy, neodolatelní, krásní a přitažliví. Dokonce nám autorka poodkryje dalšího upíra, jelikož nechala lehounce pootevřený konec.

Celkově se mi kniha četla dobře, dokázala jsem si všechno živě představit, bylo mi líto jak Mary, tak Rhage. Popravdě Stvořitelku na jednu stranu nemám ráda a na druhou ji obdivuji, je to záhadná postava a doufám, že se jednou o ní dozvím víc. Těším se na další členy bratrstva a jejich boje s dezduchými.



HODNOCENÍ     5/5






1 komentář:

  1. Dobrá, normálně tohle není můj šálek kávy, ale tohle mě opravdu zaujalo :)
    https://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat