čtvrtek 19. ledna 2017

MINI DOBROTY K ČAJI

Čtyřicet mini receptů na skvělé zákusky k dobrému čaji...




První na co v knize narazíme je Historie čaje, protože dobrý zákusek se neobejde bez pořádného čaje. Dozvíme se odkud se čaj vzal a nebo třeba ve kterém století doputovat až do Evropy. Jak se pěstuje, sbírá a co všechno ovlivňuje jeho kvalitu a chuť.

Kolik druhů čaje existuje, jakou velkou roli hraje správná příprava a úplně nakonec co se ke kterému čaji hodí za jídlo. Připravit správný, lahodný a dobře vyvážení čaj, chce trpělivost a lásku.



"Čaj a víno mají mnoho společného. Oboje se pěstuje v zemích, které oplývají kvalitní půdou a optimální zeměpisnou polohou. A stejně jako je v rozumném množství prospěšné víno, prospívá našemu zdraví i čaj."


 Jakmile se naučíme správně připravit čaj, kuchařka se dále rozděluje na pochoutky Klasické, Kořeněné, Květinové, Ovocné a Exotické. Každá z kapitol se odděluje svojí barvou pro lepší přehlednost. Jeden mini recept je pokaždé umístěn na jedné dvojstraně, vlevo máme ingredience a vpravo velký obrázek.

Recepty jsou podrobně popsané, množství kusů na jednu dávku, přesný postup a nechybí ani kolik času zabere příprava a pečení. Pokaždé na nás kouká překrásný obrázek u kterého máme doporučený ten správný čaj.


Sama jsem neodolala a musela vyzkoušet nějaký ten mini recept, většina z nich je jednoduchá na přípravu i čas. To mi skvěle vyhovuje, protože času je málo. Upekla jsem Taštičky s banánem a čokoládou. Jsou tak jednoduché, že mi k tomu stačilo listové těsto, banány a čokoláda. Co si víc přát.

Pro ty z vás, kteří mají rádi čaj a k tomu nějakou tu sladkost, bude kuchařka Mini Dobroty k čaji ta pravá. Uvnitř je spousta krásných obrázků, které doslova lákají k ochutnání. Udělejte si chvilku a potěšte svoje tělo lahodným čajem a božským zákuskem.

Děkuji nakladatelství METAFORA za poskytnutí recenzního výtisku.

Knihu zakoupíte ZDE.


HODNOCENÍ  5/5




3 komentáře:

  1. Kniha vypadá lákavě, dala bych si něco dobrého :)

    OdpovědětVymazat
  2. Metafora měla vlastně tuto knihu a pak ještě detox a obě knihy mají naprosto úžasné fotky, takže člověk alespon tuší, jak to bude vypadat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Takovéto "vychytávkové" knížky/kuchařky mám moc ráda :) Vypadá opravdu dobře :)

    OdpovědětVymazat