čtvrtek 2. února 2017

JEDNA NOC - ZASLÍBENÁ

První díl milostné trilogie od Jodi Ellen Malpasové Jedna noc - Zaslíbená.


"Nikdy neudělám nic menšího, než že tě budu uctívat. Nikdy nevyjedu po nikom opilém, Olivie. Pokaždé, když si tě vezmu, budeš si to pamatovat. Každá ta jednotlivá chvíle bude vyrytá do té tvé překrásné mysli navěky. Každý polibek. Každý dotek. Každé slovo."


Livy si vytvořila svět podle vlastních pravidel. V minulosti přišla o matku a její život předurčil ten její. Za žádnou cenu nechce dopadnout jako ona, snaží se ze všech sil a drží si většinu lidí od těla. Pracuje v kavárně a je spokojená, jenomže zákazník, kterému nechutnala káva co připravila, má ty nejkrásnější oči na světě.


Miller Hart si žije na vysoké noze, je dominantní a má rád všechno na svém místě. Trpí poruchou a nedokáže se přenést přes maličkosti. Livy ho přitahuje a rozhodne se dát jí několik hodin úžasného sexu. Nic jiného nenabízí, ale nedokáže jí odolat. Chce jí mít jenom pro sebe.

Vzniká tu docela zajímavý vztah, kde Livy nechce porušit svoje zásady a přesto cítí, že to jinak nepůjde. Na druhé straně ji neskutečně vytáčí Miller, který musí všechno přerovnávat, uklízet a posouvat. Nechápe to, chce to ukončit, ale z nějakého důvodu na to nemá dostatek sil.

"Jeho pronikavý modrý oči se mi propalujou pod kůži a hluboko do těla. Uhnu pohledem a prohlídnu si jeho rozepnutý sako, vestu, bleděmodrou košili a kravatu, temně zarostlou čelist, a dokonce i to, jak má jen tak pootevřené rty. Pak znovu najdu ty oči. Mají tu nejostřejší modrou, jakou jsem kdy viděla, a provrtávají se přímo skrze mě s patrnou stopou zvědavosti."

Musím se přiznat, že začátek mě neskutečně štval. Nejenom že mi to připomínalo Padesát odstínů šedi, ale naivitu hlavní hrdinky jsem nemohla vystát. A Miller byl takový namyšlený, arogantní snob, že se to nedalo vydržet. Ale, jak jsem se knihou prokousávala dál, pochopila jsem, že je to spíše přetvářka hlavních postav. Livy není zas tak naivní a hodná, ve skutečnosti skrývá temnou minulost a Miller je sice namyšlený, ale trpí zase po svém.

Jejich soužití, dá-li se to tak nazývat, je na jednu stranu intimní, na druhou hodně neosobní. Každý se snaží udržet si svá tajemství, ale když chtějí tak nějak normálně fungovat, je jim jasné, že se musí jeden druhému otevřít. Tady přichází zlom knihy, kdy Livy doslova vychrlí všechno za co se stydí. Otevře se dokonale Millerovi a na oplátku čeká to samé. Jenže  to se nestane, protože to on nedokáže. Má ale v plánu Livy uctívat a poskytnout jí tu nejlepší rozkoš na světě.

Autorku ale chválím za to, že po sobě neskočili hned na straně dvacet, ale chvilku trvalo, než se k tomu dopracovali. Umí moc hezky popisovat sexuální napětí mezi Livy a Millerem. Ten kdo vyhledává knihy s touto tématikou, nemůže sáhnout se sérií Jedné noci vedle.

Kdybych nevěděla, že má kniha další dvě pokračování, tak bych byla pořádně naštvaná. Na konci začalo to pravé vzrůšo a když čekáte co bude, dostanete se na konec. Nevím jak dlouho vydržím, ale moc si přeju, aby co nejrychleji nakladatelství vydalo další díl.

Vím, že autorka vydala už trilogii This man, která tu na mě čeká a doufám, že bude stejně dobrá jako Jedna noc.

Děkuji KNIHCENTRUM.CZ za poskytnutí recenzního výtisku.

Knihu zakoupíte ZDE.

HODOCENÍ  4/5

2 komentáře:

  1. Mám ráda, když se postavy projevují z důvodu, který se dozvíme až později, hned to změní pohled na ně... Erotiku moc nečtu, ale tohle vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat